снимка: БулфотоСред посочените проблеми са: произволни арести; сериозни проблеми с независимостта

...
снимка: БулфотоСред посочените проблеми са: произволни арести; сериозни проблеми с независимостта
Коментари Харесай

Критики от САЩ за правата на човека у нас

снимка: Булфото

Сред посочените проблеми са: произволни арести; съществени проблеми с независимостта на правосъдната система, съществени ограничавания на правото на свободно.

Държавният департамент на Съединени американски щати популяризира годишния си отчет за положението на правата на индивида по света.

В частта за България, за която осведоми посолството на Съединени американски щати у нас, се показва, че съществуват основни проблеми, свързани с правата на индивида, които обгръщат принудително отношение от страна на полицията, случайни арести; съществени проблеми с независимостта на правосъдната система, съществени ограничавания на правото на свободно изложение, в това число цензура на медиите, принуждение и закани за практикуване на принуждение против публицисти, както и корпоративен и политически напън върху медиите, връщане на бежанци или търсещи леговище лица, тежки корупционни действия и други.

Макар че управляващите започнаха стъпки за наказателно гонене и налагане на наказване на длъжностните лица, направили нарушавания на правата на индивида, дейностите на държавните органи бяха незадоволителни и се наблюдаваше проблем с безнаказаността, се споделя годишния отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за положението на правата на индивида по света.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР